top of page

Avantajele unei nunti intime

Cât de straniu nu ni s-ar părea nouă, moldovenilor, experiența de a sărbători nunta cu cei mai apropiați este una pe care o începem a practica și noi, pe ici pe colo.


Nu renunțăm ușor la nunțile cu peste 200 de invitați, cu program foarte încărcat, cu obiceiuri și multe daruri.

Totuși, încet, încet, privim și dincolo de hotarele țării, acolo unde nunțile au un alt colorit, iar noi ne inspirăm în fiecare zi, mai mult și mai mult.


Astăzi aș vrea să te provoc să te gândești cum ar fi nunta ta, doar cu cei mai apropiați?

O nuntă unde veți invita maximum 20 - 40 persoane.

O nunta intimă, doar pentru tine și iubitul tău.

Te-ai gindit la asta?


Ce-ar fi dacă în locul celor 2 ore de întâmpinat oaspeții, pe care îi poți recunoaște cu dificultate, veți socializa cu cei mai apropiați prieteni? Sau vă veți distra pe ritmul celor mai iubite piese?


Știu că uneori este imposibil să ne imaginăm asta, cu atât mai mult să realizăm, dar totuși....


Aș vrea să te provoc să te gândești dacă ți-ar plăcea un asemenea eveniment și dacă te-ai simți confortabil și fericită.


În acest sens, voi descrie mai jos principalele avantaje pe care le au petrecerile intime.


Primul și cel mai evident, este vantajul de a sărbători cu oamenii pe care îi iubești și care te iubesc. Cei cu care te vezi destul de des, cu care ai multe în comun și care se vor bucura la fel de mult de eveniment, ca și tine.


În cazul nunților moldovenești, se practică prezența multor oaspeți ai părinților, așa numita oaste a socrilor mari sau mici. În acest caz, mirele nu va cunoaște o bună parte din invitații părinților miresei, iar mireasa nu va cunoaște o bună parte din invitații părinților mirelui.

În continuare, vreau să menționez bugetul redus pentru un eveniment intim, în comparație cu cel pentru o nuntă mare.


Bineânțeles că putem investi într-un décor spectaculos, sau un show-program de excepție, indiferent de numărul invitaților.

Totuși, în majoritatea cazurilor, bugetul este direct proporțional cu numărul de invitați, deoarece cea mai mare parte a bugetului o consumă meniul în restaurant.


Posibilitatea de a personaliza evenimentul și de a bucura fiecare oaspete în parte este un alt avantaj important al nunților mici.


Organizând o nuntă intimă, este mult mai simplu de a gândi ceva special pentru invitați: o mărturie, o dedicație, o surpriză, etc. La fel, aveți posibilitatea să personalizați evenimentul vostru prin anumite chestii adiționale: poze, video, dedicații speciale, playlist gândit din timp, momente unice în care să evidențiați anumite relații și oameni. La o nuntă mare, e mai greu de introdus asemenea elemente.


Mai puțin stres, deoarece veți avea senzația că aveți o petrecere în familie, în care aveți o singură sarcină, să vă simțiți confortabil.


Același avantaj este potrivit și pentru invitați. Gândul ca evenimentul va fi organizat într-o atmosferă familiară, prietenoasă și caldă, le inspiră și invitaților un sentiment de relaxare mai mare.


Un alt aspect important ar fi planificarea minuțioasă, care poate lipsi din acest peisaj.

Contrar principiilor de organizare a evenimentelor, în cazul unei nunți micuțe, planificarea poate fi foarte sumară, incluzând principalele elemente și momente. În rest, puteți lăsa liber imaginației și bunei dispoziții.


Totuși, dacă vă ocupați individual de organizarea petrecerii, vă recomand, cel puțin, să apelați la un coordonator de eveniment profesionist. Acesta va fi alături de voi în ziua nunții, administrând eficient toate procesele și aspectele organizatorice.


Posibilitatea de a organiza o ceremonie de înregistrare a căsătoriei, iar apoi, petrecerea.

Fiind unul dintre cele mai emoționante momente ale unei nunți, ceremonia trebuie să fie petrecută alături de cei mai importanți și apropiați oameni. E un prilej ideal de a conferi nunții voastre vesele și o notă de oficialitate, dar și emoție.

Un avantaj foarte important este și locația evenimentului, care este o alegere mult mai ușoară, în comparație cu locațiile pentru o nuntă mare.


În general, puteți opta pentru orice restaurant, care oferă o bucătărie pe placul vostru și care are un design potrivit. Majoritatea restaurantelor de zi, oferă posibilitatea de a organiza evenimente private nu foarte mari. Mai mult ca atât, aveți șansa să alegeți o locație cu piscină, sau cu un gazon frumos, sau cu o terasă romantică, sau pe malul unui lac, etc. Alegerea e foarte mare!

Pe lângă restaurant, sunteți avantajați și la alegerea altor furnizori. Puteți opta pentru un band sau un dj, pentru baruri tematice (cocktailuri, fructe, pizza, înghețată, etc), puteți aduce o cabină foto sau o oglindă magică, care v-ar distra invitații, dar și le-ar oferi acestora amintiri inedite.


Aveți liber la imaginație și creativitate!


Însă, cel mai important, rămâne a fi imaginea pe care o aveți voi doi, viitorii miri, în legătură cu ziua nunții.

Găsiți oamenii care ar putea transforma această imagine în realitate, și care vă pot oferi această sărbătoare.


Iar noi, echipa B Event & Wedding, suntem gata să vă oferim suport în procesul de pregătire.

Contactați-ne:


B Event & Wedding

Telefon / Viber / Whats App: +373-60-28-33-88



Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page