top of page

Din CULISE ! Part 1


De mici visăm la acea rochie albă și la acel voal lung, dus de copilași drăguți. La acele petale de trandafiri care vor forma cărarea spre alesul inimii. Nimic nu se compară cu încărcătura emoțională pe care o trăiesc mirii în ziua nunții.

Dar,

Numai după ce s-a finisat evenimentul, înțelegem cu adevărat toate aspectele pe care le implică o nuntă cu adevărat frumoasă. Nimeni niciodată nu ne va spune ceea ce se află în culise. Pentru fiecare mireasă, nunta ei este cea mai frumoasă, la fel cum pentru fiecare mamă, copilul său este cel mai deștept. Totuși, aș dori să înțelegi că nunta este un mecanism bazat pe anumite principii de funcționare, iar dacă ceva nu este pus la punct, riști să ai un eveniment eșuat.


Ca fostă mireasă, ca organizatoare a peste 20 de evenimente, ca femeie și pur și simplu ca profesionist în domeniul organizării evenimentelor, doresc să îți povestesc despre nunta la care nimeni nu se gîndește inițial.


Să începem !


E luni dimineața și tu înțelegi că pînă la mult așteptatul eveniment au mai rămas 5 zile, iar tu ai atîtea de făcut. Da, ți-ai făcut mai multe liste cu task-uri și ai planificat totul așa, ca să ai o săptămînă relaxantă înainte de nuntă și totuși, atîtea mai ai de făcut.....

În primul rînd trebuie să contactezi toți furnizorii și să verifici dacă e totul în regulă, amintindu-le despre oră, adresă, dresscode, program, etc. Opțiunea ideală este să le trimiți aceste informații în formă scrisă. Oricum vei mai face acest lucru cu 1 zi înainte de nuntă, deaceea încă nu răsufla ușurată. Tot azi ai planificat să faci comandă de colaci pentru eveniment, dar probabil vei lăsa pentru mîine această sarcina, deoarece azi trebuie să vă vedeți cu nașii, pentru a pune la punct ultimele detalii. Speri să accepte comanda de colaci cu 4 zile înainte de nuntă.

După ce finisați întîlnirea cu nașii, să nu uiți să telefonezi invitații, căci mîine trebuie să indici numărul final de persoane pentru banchet. E ora 23:00, ești obosită și stresată, o mie de gînduri îți vin în cap, dar cel mai mult ți-ai dori să îți spună cineva că totul va fi bine... Dar, mai sunt 4 zile, trebuie să reușești totul.

Vai, dar era să uiți de programarea pentru manichiură și pedichiură... Notează repede..


Marți, 4 zile pînă la eveniment

Astăzi mergeți la restaurant să punctați ultimele detalii. Deja cunoașteți numărul final al invitaților, urmează să stabiliți cum vor fi aranjate mesele în sală și cum repartizați oaspeții. La restaurant totul e ok, pînă cînd vă dați seama că una dintre mese nu se încadrează nicidecum în schema de aranjare a localului. Mai sunti și copii, unde să îi așezați? Dar tinerii, prietenii? În față sau în spate? Uff, numai fără nervi, căci înainte de nuntă trebuie să te relaxezi...

Bun, fie cum o fi... Ce mai contează cine și unde stă, oricum toți vor fi în aceeași sală. Chiar dacă Ana nu va fi lîngă Maria, nu e grav, vor putea ieși la o cafea împreună. Apropo, speri să nu vină acele 2 familii care nu au confirmat prezența încă, căci nu mai este loc pentru ei...

Gata, să zicem ca v-ați clarificat cu restaurantul. Mergeți repede să faceți comanda de colaci. Dar de cîți colaci aveți nevoie? Mmm, bună întrebare... Sună repede moderatorul să concretizezi. Dar numărul lui de telefon e în a doua agendă, care este acasă... Mmm, să luăm 7 sau 8 colaci? Ok, luăm 8, dacă ramîne unul, va fi pentru noi...

Nu uita să cumperi cele necesare pentru cununie: vin , colaci, prosop, covoraș… Și tot azi trebuie să întocmești timing planul, ca să știi exact ce ai de făcut în ziua nunții. Ai vorbit cu domnișoara ta de onoare? Ea va fi responsabilă de tot, deci acorda-i 2-3 ore înainte de eveniment pentru a-i explica ce și cum să facă.


Apropo, nu uita să vorbești cu nașii și cu părinții ca să vezi dacă e totul în regulă și dacă reușesc cu pregătirile. Amintește-le de ora la care trebuie să vină la restaurant împreună cu invitații lor. Totodată, transmite-le adresa restaurantului, pentru orice eventualitate, ca să nu vă deranjeze în ziua nunții cu întrebări legate de localizare.

Gata pentru azi, ești obosită dar gîndul la cea mai frumoasa zi îți dă putere să stai la calculator pînă după miezul nopții și să faci planul zilei evenimentului.


Miercuri, 3 zile pînă la eveniment


Mmm, nu îți vine să crezi ca în mai puțin de 3 zile vei fi mireasă. Ai emoții mari, abia de ai dormit cîteva ore.

Astăzi faci ultima probă a rochiei și o aduci acasă. Ce emoții frumoase. Apropo, nu uita să iei cu tine pantofii de mireasă, pe care îți recomand să îi porți și prin casă.

Tot azi ai planificat să te ocupi de procurarea dulciurilor și a băuturilor pentru eveniment. Te previn, rezervează mai mult timp pentru asta, deoarece o să te consume suficient.

Nu uita să discuți cu fotograful și videograful pentru a pune la punct detaliile cu privire la sesiunea foto. Stabiliți locațiile exacte și orele pentru fiecare. Verifică și prognoza meteo !

Totodată, trebuie să faci un itinerar exact (inclusiv adresă, număr, date de contact) pe care îl vei transmite în formă scrisă fotografului, videografului, șoferului, floristului, etc. Nu uita să pregătești cele necesare pentru fotosesiune.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page