top of page

Copiii la nuntă

Am primit recent o întrebare de la una dintre cititoarele blogului și m-am gândit că ar fi util să scriu un mic articol pe această temă.


Iată întrebarea:

<< Bună Olga. Te rog să îmi spui părerea ta având în vedere experiența pe care o ai la evenimentele organizate. Cum este mai bine să procedăm, dacă avem mulți invitați cu copii. Cum să facem ca să se simtă și părinții bine, dar și copii să aibă ocupație. Trebuie să comandăm meniu separat și pentru ei? Sau mai bine să îi anunțăm să vină fără copii, dacă e posibil? Mulțumesc anticipat! >> scrie Natalia.


Dragă Natalia, dar și alte viitoare mirese care se confruntă cu această problemuță.

În primul rând, copii sunt cei care dau un colorit aparte evenimentului. Zâmbetele inocente, cu siguranță vor ridica dispoziția oricui.

Nu este cazul să anunțați invitații despre venirea fără copii, căci asta ar putea crea neplăceri, și incomodități celor care nu au cu cine lăsa copilașii.


Ca să fie cât mai frumos evenimentul, atât pentru părinți, cât și pentru copii, iată câteva sfaturi:


* Faceți o analiză a copiilor care vor veni, și anume: ce vârstă au, fete / băieti, interese, limbi vorbite (dacă e o nuntă internațională), preferințe culinare, etc. Aceasta vă va ajuta în stabilirea ulterioară a activităților pe care le veți planifica pentru ei.


* Dacă vor veni bebeluși, până în 2 ani, atunci trebuie să menționați la restaurant că veți avea nevoie de scaune speciale pentru ei. Nu toate restaurantele au asemenea facilitate, deaceea, ar fi ideal dacă le-ați închiria (există asemenea servicii contraplată în Chișinău);

La fel, trebuie să prevedeți un spațiu liniștit, confortabil (nici cald, nici rece), unde mămicile își vor putea adormi/alapta picii.


* Dacă copiii sunt mai măricei, peste 10 ani, atunci puteți face o masă separată pentru ei, într-un spațiu restrâns și îl puteți amenaja cu diferite chestii utile, care i-ar ține ocupați: cărți de colorat, laptop, tabletă, etc.


* Dacă aveți copii între aceste 2 vârste, va trebui să aveți grijă să le rezervați un loc lângă părinți, cu scaun și tacâm separat (puțin probabil că vor dori să stea la altă masă). În nici un caz să nu permiteți copilului să stea în brațe, căci asta va fi o incomoditate enormă atât pentru copilaș, cât și pentru părinți.


* La restaurant trebuie să menționați numărul de copii și formula în care îi veți așeza la masă (separat, alături de părinți, cu scăunel pentru bebe sau cu scaun normal). La fel, dacă unii copii sunt alergici sau au un meniu mai special, puteți comanda ceva anume pentru el. Sunt sigură că părinții vor aprecia acest gest.

În mod normal, nu va trebui să achitați meniul separat pentru copii, cel puțin pentru cei până la 12 ani, dar acest lucru trebuie discutat neapărat cu administrația.


* Puteți apela la o agenție de bone, care ar putea să supravegheze copiii pe parcursul evenimentului. De regulă, vin câteva domnișoare, care organizează diferite jocuri, activități, astfel copiii se simt foarte bine, distrându-se, iar părinții se pot relaxa la nunta voastră.

Este important să prevedeți un spațiu pentru joacă, undeva unde nu se aude foarte tare muzica, separat de oaspeții evenimentului.


* Dacă veți face un meniu separat pentru copii, puteți opta pentru ceva care le-ar plăcea mai mult: pizza, înghețata, fructe, dulciuri, etc. Bineînțeles gustos și sănătos.


Cred că implementând aceste sfaturi, copiii, dar și părinții se vor simți minunat la evenimentul vostru.


Dacă v-a plăcut articolul, aș fi recunoscătoare pentru Like & Share, ca să vadă și alte viitoare mirese această informație.

Iar dacă ai alte experiențe legate de copiii invitaților, te rog să le împărtășești cu noi în comentarii.

___________________________________________

B Event & Wedding

Telefon / Viber / Whats App: +373-60-28-33-88

E-mail: office.bevent@gmail.com

Skype: office.bevent


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page