top of page

Organizatorul de eveniment vs managerul de turism

Deseori viitorii miri se întreabă care sunt atribuțiile unui organizator de eveniment și ce face defapt acesta în procesul de organizare a nunții.

Cum îi pot ajuta să aibă anume acea nuntă la care visează de mici?


Astăzi vreau să fac o analogie între organizatorul de evenimente și managerul de turism.

Dacă ai călătorit măcar o data prin intermediul unei agenții de turism, sunt sigură că vei înțelege perfect cum funcționează și o agenție de organizare a evenimentelor.

În primul rînd, agenția de organizare a evenimentelor, la fel ca și o agenție de turism, are parteneri (furnizorii de servicii) cu care lucrează de mai mult timp, pe care îi cunoaște personal și cu care poate realiza proiecte.


În al doilea rînd, agențiile de organizare a evenimentelor, la fel ca și cele de turism au mereu contracte cu partenerii lor, dar și cu clienții. Contractul reprezintă garanția îndeplinirii responsabilităților.


În al treilea rînd, într-o agenție de turism, întotdeauna veți avea un manager personal disponibil mereu pentru solicitările dumneavoastră. Același lucru se întîmplă și într-o agenție de organizare a evenimentelor.


Managerul va petrece prima întîlnire, va elabora oferta, va face rezervările, va optimiza plățile, va coordona plecarea și sosirea dumneavoastră și va avea grijă ca sejurul planificat să fie anume așa cum vă doriți. Iar în cazul unor incidente, el va fi prima persoană pe care o veți contacta și care vă va ajuta.

Întîrzieri de avion?

Lipsă de disponibilitate la hotel?

Supra taxe pentru servicii?

Lipsă de informații necesare pentru vacanță?

Toate aceste probleme vor fi soluționate printr-un singur apel telefonic.


Analogic se întîmplă și în agenția noastră de organizare a evenimentelor.

Fiecare client are numărul de telefon personal al managerului responsabil de eveniment.

Îl poate contacta oricînd, poate afla detalii despre eveniment sau despre nivelul pregătirilor.


Fiecare client semnează un singur contract cu compania. Astfel, economisește timp, efort și bani, iar noi avem grijă de celelalte formalități.

Desigur, există și persoane care preferă să își facă rezervările pe booking, care își rezervează online biletele de avion și preferă să servească cina în diferite restaurante din oraș.

Da, această opțiune este de regulă mai ieftină financiar , dar pentru asta va trebui să investiți mult mai mult timp și energie pentru căutări, cercetări, comparații.

Veți accesa zeci de site-uri cu oferte și tot atîtea forumuri pentru a vă asigura de alegerea făcută.


În plus, întreg riscul v-il asumați dumneavoastră, iar în cazul unor circumstanțe neprevăzute (suprataxe, întîrzieri sau anulări de avion, pierdere de bagaj, etc) vă veți descurca independent.


Revenind la organizarea de evenimente, cu siguranță sunt foarte multe persoane care își organizează individual nunta.


Da! Nu achită nimic unui organizator, dar se merită oare riscul?


Merită nervii, timpul și stresul pe toata perioada pregătirilor?


Merită să riscați nereușita unui eveniment, suma investită (care depășește cu mult investiția într-o călătorie), sănătatea și energia voastră și cel mai important, amintirile legate de pregătirea și desfășurarea evenimentului?


Rămîne să decideți !


Iar pentru cei care deja au înțeles că își doresc un eveniment organizat împreună cu noi, vă invităm la o discuție caldă și sinceră, oricînd !


Vă invităm să citiți și alte articole utile:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page