top of page

BOTEZUL CĂTĂLINEI

Anna a fost cea care m-a abordat inițial printr-un email, solicitând să organizăm un eveniment pentru familia sa.

Pentru început, ei și-au dorit să organizeze o petrecere combinată, în care să celebreze căsătoria ei cu Eduard, dar și botezul fetiței lor Cătălina. Mai târziu însă, am rămas doar la ideea de botez.

 

Primul lucru pe care l-am pus la punct a fost locația evenimentului.

Anna și Eduard își doreau un restaurant clasic, amplasat accesibil în orașul Chișinău, cu o bucătărie bună și cu o ambianță elegantă.

La fel de important a fost și existența unei terase open air precum și o zonă verde.

 

Căutările mele nu au fost foarte lungi deoarece asemenea restaurante sunt cam puține în Chișinău.

Le-am propus câteva opțiuni dar din start știam că prima va fi și cea mai potrivită. Așa și a fost. 

Ei au avut încredere maximă în recomandarea mea și am ales restaurantul Mi Piace Park Residence - sala mică de la etajul 1, care dispune de terasă și gazon verde.

 

Nu este pentru prima dată când colaborez cu acest restaurant și eram sigură de succesul evenimentului. Pentru că anume acest factor este deseori decisiv.

 

Așa cum evenimentul se planifică a fi afară, am decis să optăm pentru un decor elegant, minimalist și gingaș.

 

Am folosit în decor flori vii, lumânări, câteva baloane (pentru a crea o atmosferă specifică unei cumetrii) și o zonă de întâmpinare deosebită, elaborată cu mult talent de echipa Da Decor.

Zona de întâmpinare a avut mai multe roluri în această seară. La început, aici au avut loc jurămintele Annei și a lui Eduard (despre care voi povesti mai târziu). Mai apoi, aici am organizat o sesiune foto de început. 

Tot aici a fost petrecut obiceiul specific pentru cumetrie, în care nanele îi aduc urări micuței Cătălina și la final am servit tortul tot în această zonă.

 

Folosirea multiplă a unei zone este o decizie corectă atunci când nu dorim să decorăm mai multe spații ci ne concentrăm atenția asupra unui singur punct. Cu mici șiretlicuri organizatorice, vom valorifica la maxim bugetul investit în decorarea lui.

 

Pentru o atmosferă caldă și distractivă am ales combinația dintre un DJ și o moderatoare super talentată. Cred că a fost decizia cea mai inspirată pentru acest eveniment.

Pentru părinții Cătălinei a contat:

  • să fie muzica adaptabilă solicitărilor

  • să fie un stil de moderare lejer și fără oficialitate

DJ Ost (Mihail Ostrioglo) și Diana Covalenco Norosian au fost cei care au realizat la superlativ aceste dorințe.

 

Mihai a știut să combine perfect piesele astfel ca oaspeții să nu se plictisească.

Iar Diana a moderat atât de bine evenimentul, ținând cont de multe informații despre oaspeți, ceea ce a transformat o banală cumetrie - într-o petrecere personalizată.

 

Împreună cu moderatoarea, Anna și Eduard, am elaborat un scenariu în care au fost incluse toate momentele cheie necesare la un botez, însă atât de frumos și specific prezentate de Diana, încât nimeni nu s-a plictisit nici un minut.

 

Unul dintre momentele frumoase și romantice ale serii a fost momentul jurămintelor dintre părinții Cătălinei.

Am decis să îl organizăm pentru ca acest cuplu frumos nu îl organizase înainte. Și era păcat să îl omitem.

 

Anna a venit la brațul tatălui ei, ținând-o în brațe pe Cătălina. Când a ajuns la Eduard, aceasta a încredințat fetița unei nane și a venit lângă alesul ei. Ceea ce a fost mai departe este greu de descris în câteva cuvinte. Au fost lacrimi, zâmbete, promisiuni, sărutări și multe cuvinte “te iubesc”.

Jurămintele lor i-au emoționat pe toți, mai ales pe mine.

Alte momente speciale au fost cele în care oaspeții oferă daruri Cătălinei, dar și cel în care nanele aduc lumânările de la botez și îi transmit micuței urări de bine.

 

Nu o să descriu detaliat aceste momente, pentru că ele fac parte din regia evenimentului, însă vreau să vă îndemn să abordați aceste etape din eveniment mai interesant. Ceea ce de regulă este plictisitor la un eveniment standard, aici a fost foarte captivant.

 

Pentru biserica și pentru momentul de la restaurant, am comandat lumânări decorate cu flori vii. Poate să pară un detaliu neînsemnat, însă care a adus multă satisfacție pe fețele nanelor și a Cătălinei.

Pentru aceasta aș vrea să îi mulțumesc talentatei Dana s Flowers, care știe foarte bine să creeze minunății din flori.

 

Așa cum majoritatea oaspeților au venit din afara țării, un moment interesant la eveniment a fost programul lui Patrick Hanganu. Piesele sale de suflet au ridicat publicul în picioare, iar la un moment dat, toți oaspeții cântau piesele alături de interpret. 

Acest program a fost inclus după ce oaspeții au servit sarmale. 

Așa cum evenimentul nostru a fost cu DJ, fără instrumentiști sau vocaliști care să facă un program de muzică live pentru oaspeți, prestația lui Patrick a fost binevenită.

 

La final am  servit tortul Cătălinei - o capodoperă culinară realizată cu multă măiestrie de către Bueno Patisserie.

Am decis să amplasăm o masă în fața zonei în care totul a început.

Lîngă tort am pus multe lumânări și am renunțat la banalele focuri de artificii (dar din păcate vântul le-a stins pe toate).

Oaspeții au primit luminițe de Bengal și s-au poziționat în jurul tortului

A fost un moment emoționant și interesant. Vedeți și voi in galeria de mai jos!

Petrecerea s-a încheiat, iar eu încă îmi amintesc cu plăcere de această experiență și sunt recunoscătoare ca Anna și Eduard au avut încredere în mine și echipa mea, beneficiind în final de un eveniment frumos, clasic, elegant.

bottom of page